Zijn de airco’s voorgevuld en wat houdt dit exact in?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe airco voor uw huis of kantoor, wordt u geconfronteerd met een breed scala aan modellen en merken, elk met hun eigen specifieke kenmerken en eigenschappen. Een veelgestelde vraag die we vaak krijgen, is: “Zijn de airco’s voorgevuld?” Het antwoord hierop is ja, maar er is meer informatie die u moet weten.

Wat Betekent ‘Voorgevuld’?

De term ‘voorgevuld’ verwijst naar het feit dat een airco-eenheid bij levering al een bepaalde hoeveelheid koelmiddel in het systeem heeft. Het koelmiddel is een cruciaal element in elke airconditioner.

Bij de aankoop van een nieuwe airco is het belangrijk te weten of deze voorgevuld is en hoeveel koelmiddel deze bevat. Alle airco’s in ons assortiment zijn inderdaad voorgevuld. De hoeveelheid koelmiddel verschilt echter per model.

Hoeveel koelmiddel bevat mijn airco?

De hoeveelheid koelmiddel in uw airco hangt af van het specifieke merk en model. Bijvoorbeeld een 3,5kW AUX is voorgevuld met genoeg koelmiddel voor 5 meter leidingen, terwijl de 3,5kW van Mitsubishi is voorgevuld met genoeg koelmiddel voor wel 15 meter leidingen. Deze informatie is per model in de gebruikshandleiding te vinden.

Dit wil zeggen dat de hoeveelheid voorgevuld koelmiddel is afgestemd op de lengte van de leidingen waarlangs het koelmiddel door de airco wordt gepompt. Als uw installatie echter langere leidingen vereist dan de standaardhoeveelheid, dan moet er extra koelmiddel worden toegevoegd door een professional.

Het belang van professionele installatie

Hoewel de airco’s voorgevuld zijn, is het nog steeds cruciaal dat ze in bedrijf worden gesteld door een professional. Er zijn namelijk nog andere belangrijke stappen nodig om ervoor te zorgen dat uw airco correct en veilig functioneert.

Eén van deze stappen is het vacumeren van de airco. Dit proces verwijdert alle lucht en vocht uit het systeem voordat het koelmiddel wordt toegevoegd. Als dit niet correct wordt uitgevoerd, kan dit leiden tot problemen zoals systeemstoringen en verminderde efficiëntie.

Dus zelfs als onze airco’s voorgevuld zijn, is het essentieel dat ze door een professional worden geïnstalleerd of in bedrijf worden gesteld om een correcte en veilige werking te garanderen.

Kortom, wanneer u op zoek bent naar een nieuwe airco, is het belangrijk te weten of deze voorgevuld is en hoeveel koelmiddel er al in zit. Maar vergeet niet dat een professionele inbedrijfstelling nog steeds nodig is om ervoor te zorgen dat uw airco optimaal werkt.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.