Wat is een Inbedrijfstelling-formulier en waarom is dit zo belangrijk?

Wanneer je een split-unit airconditioning installeert, is het van cruciaal belang dat deze op de juiste manier wordt ingebedrijf gesteld. In Nederland mag enkel een gekwalificeerde F-gassen specialist deze taak uitvoeren. Zie ook: 

Blog: Waarom een F-gassen specialist nodig is voor de inbedrijfstelling van je airconditioning

Inbedrijfstelling-formulier

Na de inbedrijfstelling wordt het formulier overhandigd met de exacte gegevens van de installatie. Het bevat belangrijke informatie over de installatie, zoals het type koelmiddel, de hoeveelheid, en de drukwaarden, wat nuttig is voor toekomstig onderhoud en eventuele reparaties. Dit kan bij eventuele garanties ook worden overhandigd om aan te tonen dat de airconditioner correct is geïnstalleerd.

Voorbeeld van een inbedrijfstelling-formulier:

Onderdelen die minimaal op het formulier terug dienen te komen:

Werkdrukken en temperaturen:

Certificaat van vullen:

Certificaat van drukbeproeving:

Belangrijk om te bewaren

Het inschakelen van een F-gassen specialist voor de inbedrijfstelling van je airconditioning is essentieel om de prestaties, veiligheid en milieubescherming te waarborgen. Het is een investering in de lange levensduur en efficiëntie van je systeem, en het draagt bij aan een schonere en duurzamere planeet. Het inbedrijfstelling-formulier is het bewijs dat de airconditioner op de juiste manier is aangesloten en getest. Het is belangrijk om dit formulier te bewaren. Bij eventuele reparaties en garanties wordt altijd naar dit formulier gevraagd.

Mocht u het formulier niet meer in bezit hebben, dan raden we aan om de F-gassen installateur te benaderen. Deze dient altijd een kopie van het rapport te bewaren voor eigen administratie.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.